Vahemerepärane hummusepirukas

Hummusest pirukatäidis? Jaa, see õnnestub suurepäraselt! Tomatid, oliivid ja feta juust moodustavad hõrgu vahemerepärase koosluse, mis sobib hummusetäidise peale kui valatult. Paku piruka kõrvale veel värsket salatit ja saad igati korraliku lõuna- või õhtueine.

300 g pärmi-lehttainast
Täidis:
2 topsi (kokku 400 g) Gourmet Club klassikalist hummust
2 muna
200 g kirsstomateid
12 musta oliivi
pool punast sibulat
150 g feta juustu
1 sl oliiviõli
värsket basiilikut
riivitud sidrunikoort
soola, musta pipart
vormi määrimiseks võid

Määri 23 cm madala lahtikäiva pirukavormi põhi ja küljed võiga. Lase taignal sulada ja rulli veidi õhemaks. Tõsta taigen vormi, kata ka küljed. Torka lehttaignapõhja sisse kahvliga mõned augud. Eelküpseta 200 kraadi juures 5-7 minutit. Põhi võib ahjus veidi kerkida, see on igati OK, kuna täidis vajutab niikuinii taigna alla tagasi.
Täidiseks sega hummus lahtiklopitud munadega, maitsesta vähekese soola ja musta pipraga. Tõsta täidis eelküpsetatud lehttainapõhjale. Aseta peale poolitatud või terved kirsstomatid, oliivid ja viilutatud punane sibul. Pudista täidisele ka feta juust. Nirista peale oliiviõli. Tõsta pirukas ahju ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni täidis on tahenenud ja köögiviljad veidi värvi saanud.
Lase pirukal enne lahti lõikamist vähemalt tund aega seista. Puista enne söömist maitseks peale veel musta pipart, värskeid basiilikulehti ja veidi riivitud sidrunikoort.

Järgmine kord, kui võileiba teed, kasuta või ja määrdejuustu asemel hummust 🌱 Rohkem vitamiine ja mineraale 🙌🏼
Kuidas sündisid hummuse uued maitsed? 💭

Selleks, et välja selgitada, milliseid maitseid tarbijad eelistavad, viisime läbi mitmeid tarbijauuringuid. Korraldasime maitseteste, mille raames lasime inimestel välja valida nende lemmikud maitsed 😍

Valik langes nelja väga põneva maitse kasuks: oliiv, sidrun-ingver, jalapeno ja röstitud küüslauk! 💥
Kui sa saaksid elu lõpuni ainult ühte kooki süüa, siis mis kook see oleks? 🍰
👏🏼 Selle suve kuumimad hummused on kohal!💥

Veelgi tervislikuma koostisega neli uhiuut maitset! Hummused on valmistatud ilma lisatud suhkruta ja loomulikult naturaalsest oliiviõlist 🤩 

Jalapeno, Röstitud küüslauk, Oliiv, Sidrun-Ingver- midagi igale maitsele! Millist esimesena proovid? ✨
Kas sina tead, mis on sorgo? 🤔

Kui eestlaste jaoks võib see tunduda pisut võõras, siis mujal maailmas on see väga tihedalt kasutatav toiduaine 🙌🏼

Tegemist on kiudainerikka ja gluteenivaba teraviljaga, mis sobib nii salatitesse kui ka muudesse roogadesse. Eriti imeliselt maitseb sorgo koos meie Värske Pestoga 🌱
Head rahvusvahelist hummusepäeva! 🎊

Kui sa ei ole veel hummusele võimalust andnud, siis tee seda just täna! Hummuse söömiseks on palju erinevaid viise ✨

#hummusday #hummus