JUUSTUNE HAPUKAPSAPIRUKS KARTULI-MURETAIGNA PÕHJAL
Kogus: 8-le
Kartuli-muretainas:
150 g keedetud kartuleid, koorituna
150 g täistera speltajahu
100 g võid
0,5 tl soola
veidi vett
Hapukapsatäidis:
500 g Gourmet Clubi hapukapsast ingveri ja apelsiniga
2 muna
200 g juustu, riivituna
Muretainapõhja jaoks töötle kartulid, tükeldatud või ja jahu koos soolaga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning laota küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 10 minutit 180 kraadi juures.
Täidise jaoks sega hapukapsas munaga ja kalla siis eelküpsetatud pirukapõhjale. Laota peale riivitud juust ja tõsta pirukas 180-200 kraadisesse ahju paarikümneks minutiks, kuni juust on sulanud ja kuldne. Naudi kas soojalt või külmalt!