Riisi-pestotäidisega röstitud paprikad
1 dl riisi (näiteks valge ja metsiku riisi segu)
oliiviõli
pool sibulat
1 küüslauguküüs
100 g šampinjone
3 sl Gourmet Club päikesekuivatatud tomati ja mandli pestot
1 tl tüümianilehti
3 piklikku paprikat
40 g parmesani juustu riivitult
soola
kaunistuseks värsket tüümianit
Keeda esmalt riis soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Lase veidi jahtuda.
Valmista täidis: haki sibul, küüslauk, viiluta seened. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli. Tõsta pannile sibul ja passeeri madalal kuumusel 5 minutit. Nüüd lisa küüslauk ja seened, prae veel 5 minutit. Lisa keedetud riis, päikesekuivatatud tomati pesto, tüümianilehed, soola ja musta pipart. Sega korralikult läbi.
Poolita paprikad pikuti, eemalda seemneosa. Laota paprikad küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või -plaadile. Tõsta paprikapoolikutesse riisi-pestotäidis. Puista peale parmesan. Rösti ahjus 200 kr 20 minutit, kuni paprikad on pehmed. Puista kaunistuseks ja maitseks peale veel tüümianit.