Pasta suitsulõhe ja päikesekuivatatud tomati pestoga
Kogus: kolmele-neljale
Kreemises koore-pestokastmes suitsulõhega pasta on mõnus mugavustoit, mis täidab korralikult kõhtu ja teeb ka maitsemeelele pai. Päikesekuivatatud tomati pesto toimib siin kui maitseaine, andes roale kerge vaevaga imelise maitsenüansi ja samas muidugi ka paraja annuse kreemisust.
200 g meelepärast lühikest pastat (tavalist, gluteenivaba või täisterapastat)
2 sl oliiviõli
1 piklik šalottsibul või pool tavalist mugulsibulat
1 dl kuiva valget veini
2 dl 35% koort
100 g kuumsuitsulõhet
3 kuhjaga sl Gourmet Club päikesekuivatatud tomati ja mandli pestot
2 sl hakitud murulauku
kressilehti (kui on)
soola, musta pipart
Pane pasta keeduvesi tulele, maitsesta soolaga ja kesta pasta al dente küpsusastmeni. Samal ajal kui pasta keeb, tee kaste. Haki sibul ja tükelda kala. Kuumuta pannil või paksu põhjaga potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja passeeri mõni minut, kuni sibul on läbipaistev. Vala peale vein ja lase paar minutit keeda, et alkohol aurustuks ja maitse jääks. Nüüd vala hulka koor, lase keema ning lisa kala ja pesto. Sega kergelt läbi, maitsesta soola ja musta pipraga ning tõsta tulelt. Sega keenud ja nõrutatud pasta kastmega. Serveerimisel puista roale hakitud murulauku ja kui sul on, lisa ka vürtsika mekiga noori kressilehti.