Pasta suitsulõhe ja päikesekuivatatud tomati pestoga

Kogus: kolmele-neljale

Kreemises koore-pestokastmes suitsulõhega pasta on mõnus mugavustoit, mis täidab korralikult kõhtu ja teeb ka maitsemeelele pai. Päikesekuivatatud tomati pesto toimib siin kui maitseaine, andes roale kerge vaevaga imelise maitsenüansi ja samas muidugi ka paraja annuse kreemisust.

200 g meelepärast lühikest pastat (tavalist, gluteenivaba või täisterapastat)
2 sl oliiviõli
1 piklik šalottsibul või pool tavalist mugulsibulat
1 dl kuiva valget veini
2 dl 35% koort
100 g kuumsuitsulõhet
3 kuhjaga sl Gourmet Club päikesekuivatatud tomati ja mandli pestot
2 sl hakitud murulauku
kressilehti (kui on)
soola, musta pipart

Pane pasta keeduvesi tulele, maitsesta soolaga ja kesta pasta al dente küpsusastmeni. Samal ajal kui pasta keeb, tee kaste. Haki sibul ja tükelda kala. Kuumuta pannil või paksu põhjaga potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja passeeri mõni minut, kuni sibul on läbipaistev. Vala peale vein ja lase paar minutit keeda, et alkohol aurustuks ja maitse jääks. Nüüd vala hulka koor, lase keema ning lisa kala ja pesto. Sega kergelt läbi, maitsesta soola ja musta pipraga ning tõsta tulelt. Sega keenud ja nõrutatud pasta kastmega. Serveerimisel puista roale hakitud murulauku ja kui sul on, lisa ka vürtsika mekiga noori kressilehti.

Järgmine kord, kui võileiba teed, kasuta või ja määrdejuustu asemel hummust 🌱 Rohkem vitamiine ja mineraale 🙌🏼
Kuidas sündisid hummuse uued maitsed? 💭

Selleks, et välja selgitada, milliseid maitseid tarbijad eelistavad, viisime läbi mitmeid tarbijauuringuid. Korraldasime maitseteste, mille raames lasime inimestel välja valida nende lemmikud maitsed 😍

Valik langes nelja väga põneva maitse kasuks: oliiv, sidrun-ingver, jalapeno ja röstitud küüslauk! 💥
Kui sa saaksid elu lõpuni ainult ühte kooki süüa, siis mis kook see oleks? 🍰
👏🏼 Selle suve kuumimad hummused on kohal!💥

Veelgi tervislikuma koostisega neli uhiuut maitset! Hummused on valmistatud ilma lisatud suhkruta ja loomulikult naturaalsest oliiviõlist 🤩 

Jalapeno, Röstitud küüslauk, Oliiv, Sidrun-Ingver- midagi igale maitsele! Millist esimesena proovid? ✨
Kas sina tead, mis on sorgo? 🤔

Kui eestlaste jaoks võib see tunduda pisut võõras, siis mujal maailmas on see väga tihedalt kasutatav toiduaine 🙌🏼

Tegemist on kiudainerikka ja gluteenivaba teraviljaga, mis sobib nii salatitesse kui ka muudesse roogadesse. Eriti imeliselt maitseb sorgo koos meie Värske Pestoga 🌱
Head rahvusvahelist hummusepäeva! 🎊

Kui sa ei ole veel hummusele võimalust andnud, siis tee seda just täna! Hummuse söömiseks on palju erinevaid viise ✨

#hummusday #hummus