Kanatortilja mango salsaga
Kanatortiljad ei nõua kuigi palju aega ega vaeva, arvestada tuleb vaid kana marineerimiseks kuluva ajaga. Magus-vürtsikas mangosalsa on tortiljade juures asendamatu! Puuviljane magusus ja värskus ning just paras doos tšillit on täiuslik linnuliha maitselisand.
Kogus 4-le:
2 pontsakat kanafileed
4 avokaadot
1 sl laimimahla
4 tortiljat
1 tops Gurmet Club värsket mango salsat
2-3 sl hapukoort
värsket koriandrit
Marinaad kanale:
1 laimi mahl
2 küüslauguküünt
1 tl suhkrut
1 tl kuivatatud punet
0,5 tl tšillihelbeid
5 sl oliiviõli
soola, musta pipart
Pane esmalt kanafileed marinaadi maitsestuma. Marinaadiks pigista laimist välja mahl, riivi küüslauguküüned. Lisa suhkur, pune, tšillihelbed, oliiviõli, soola-pipart ning sega kõik läbi. Vala marinaad kanafileedele ja tõsta kaheks tunniks külmkappi. Keera vahepeal kanafileesid paar korda, et kõik küljed kenasti maitsestuksid.
Tõsta kanafileed kuumale grillile või pannile ja küpseta vahepeal ümber keerates kokku 10-15 minutit, kuni küpsed.Lase 5 minutit seista ja lõika siis ribadeks.
Vajuta avokaadode viljaliha kahvliga katki, nirista peale laimimahl, maitsesta soolaga ja sega läbi. Jäta tortiljade soojendamise ajaks kaussi ootele.
Lase tortiljad grillil või pannil soojaks. Määri peale purustatud avokaadot, tõsta sellele kanaribad. Lisa ka mangosalsa. Tõsta tortiljale törtsukestena veidi hapukoort ja saputa peale värsket koriandrit. Keera tortiljad keskelt pooleks ja naudi mõnusaid ampse.