Grillitud mais juustu ja Mehhiko salsaga

Grillitud mais on teada-tuntud suvine klassika. Krõmpsuvad tõlvikud maitsevad tavapärasest veelgi paremini, kui seltsi sättida värske ja just parajaks timmitud maitsetega salsa.

Kogus 5-le:

5-6 maisitõlvikut
tükike võid
5 sl riivitud juustu
1 tl suitsupaprika pulbrit
1 tops (200 g) Gourmet Club Värsket Mehhiko salsat
värsket koriandrit
soolahelbeid

Tõmba maisi lehed tõlviku küljest veidi eemale ja eemalda lehtede alt peenikesed kiud. Pane lehed tagasi maisitõlviku ümber. Pese tõlvikud. Võid neid ka leotada 15 minutit üleni külma veega kaetult, see aitab saada eriti mahlast tulemust. Raputa seejärel liigsest veest kuivaks. Jäta tõlvikut ümbritsevad lehed külge, need aitavad maisil küpsedes niiskust hoida. Tõsta tõlvikud kuumale grillile ja grilli vahepeal keerates kokku umbes 20 minutit. Millegagi vahepeal määrida ega pintseldada ei ole tarvis. Eemalda seejärel lehed või tõmba üles ja seo leheribaga kinni. Pane tõlvikud tagasi soojale grillile ja pintselda või hõõru neid võiga. Puista peale juustu ja suitsupaprika pulbrit. Lase juustul grilli soojuses sulada.
Serveerimisel puista maisile veel soolahelbeid, hakitud koriandrit ja tõsta peale salsat. Salsakauss jäta söömisel maisi kõrvale, nii on sööjatel mõnus sealt veelgi juurde võtta.

Musta trühvli majonees uues kuues 🖤 Nii hea kaste, mida panna näiteks burgeri ja wrapi vahele või süüa koos friikartulitega 👌🏼#gourmetclub
Meie keeksid saavad väga palju kiitust just sellepärast, et need on nii mahlased! Ploomiaeg on käes, muuda oma sügis veelgi maitsvamaks koos ploomikeeksiga 💜
Isegi kui sa suur küpsisesõber ei ole, siis need küpsised on küll väärt proovimist 🙌🏼 Muide Juustu-ürdi grissiinid sobivad hästi koos hummusega 😋
Viska pilk peale kastmetele, mida leiab Prisma kauplustest 💚
Toekas ja samas värske salat saab mahlasuse ja särtsakuse Värskest Mehhiko salsast 🌶 Proovi näiteks koos nachodega! ✨

Retsepti leiad https://gourmetclub.ee/retsept/tex-mex-oasalat-salsa-kastmega/ 

Aitäh retsepti eest! @ilovermariliis