Grillitud mais juustu ja Mehhiko salsaga
Grillitud mais on teada-tuntud suvine klassika. Krõmpsuvad tõlvikud maitsevad tavapärasest veelgi paremini, kui seltsi sättida värske ja just parajaks timmitud maitsetega salsa.
Kogus 5-le:
5-6 maisitõlvikut
tükike võid
5 sl riivitud juustu
1 tl suitsupaprika pulbrit
1 tops (200 g) Gourmet Club Värsket Mehhiko salsat
värsket koriandrit
soolahelbeid
Tõmba maisi lehed tõlviku küljest veidi eemale ja eemalda lehtede alt peenikesed kiud. Pane lehed tagasi maisitõlviku ümber. Pese tõlvikud. Võid neid ka leotada 15 minutit üleni külma veega kaetult, see aitab saada eriti mahlast tulemust. Raputa seejärel liigsest veest kuivaks. Jäta tõlvikut ümbritsevad lehed külge, need aitavad maisil küpsedes niiskust hoida. Tõsta tõlvikud kuumale grillile ja grilli vahepeal keerates kokku umbes 20 minutit. Millegagi vahepeal määrida ega pintseldada ei ole tarvis. Eemalda seejärel lehed või tõmba üles ja seo leheribaga kinni. Pane tõlvikud tagasi soojale grillile ja pintselda või hõõru neid võiga. Puista peale juustu ja suitsupaprika pulbrit. Lase juustul grilli soojuses sulada.
Serveerimisel puista maisile veel soolahelbeid, hakitud koriandrit ja tõsta peale salsat. Salsakauss jäta söömisel maisi kõrvale, nii on sööjatel mõnus sealt veelgi juurde võtta.