Pestorullid prosciutto singiga
Mõnikord kohe on selline tunne, et tahaks paari head soolast, ahjusooja ja krõbedat saiakest. Teadupärast on parim viis kiusatusest vabanemiseks sellele järgi anda. Nii et mis muud, kui tainas sulama, pestotops lahti ja rullid valmis! Ideest esimese ampsuni kulub kõige enam pool tundi. Itaaliapärased pestorullid sobivad suurepäraselt ka külalistele pakkumiseks või külakostiks kaasa võtmiseks.
12 tükki:
400 g külmutatud pärmi-lehttainast (4 lehena)
1 tops (150 g) Gourmet Club basiiliku ja mandli pestot
100 g prosciutto sinki õhukeste viiludena
100 g riivitud mozzarella juustu
Võta tainalehed pakendist ja aseta üksteise kõrvale küpsetuspaberile sulama. Sulanud tainale tõsta pestot ja aja lusikaseljaga ühtaselt laiali. Igale lehele kulub u 2 sl pestot, järelejäänud pestot saad pärast soovi korral valmis pirukatele tõsta. Laota pestole prosciutto viilud ja puista peale riivitud mozzarella. Keera tainalehed lühemast servast alustades kokku. Lõika kolmeks. Keera igal pirukal lahtine tainaots saia alla. Küpseta rullikesi 220 kraadi juures (ahi peab olema eelsoojendatud) umbes 10 minutit. Lase hetk jahtuda ja naudi imelisi ampse!