HAPUKAPSAS KAHE KALA JA BEURRE BLANC KASTMEGA

Hapukapsas kahe kala ja beurre blanc’iga
neljale

480 g punase kala fileed (lõhet või forelli)
480 g valget kala fileed (turska, koha vm)
kala praadimiseks 1 sl oliiviõli ja 1 sl võid
1 karp (500 g) Gourmet Club hapukapsast apelsini ja ingveriga
Beurre blanc kaste:
1 piklik šalottsibul
3 sl valge veini äädikat
7 sl kuiva valget veini
2 sl külma vett
200 g külma võid
1 sl sidrunimahla
värsket murulauku ja soovi korral riivitud sidrunikoort
soola

1. Alusta kastme tegemisest. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja tõsta külmkappi ootele. Haki šalottsibul peeneks. Tõsta väikesesse potti koos valge veini äädika ja veiniga. Lase kaaneta madalal kuumusel 2-3 minutit keeda, kuni vedelik on redutseerunud nii palju, et järel on u 1,5 sl. Nüüd vala hulka vesi, sega. Lisa vähehaaval külma või tükid, pidevalt vispeldades, kuni või on korralikult kastme kuumuses sulanud, segunenud ja moodustunud on siidine kaste. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga, puista sekka hakitud murulauku. Hoia kastet soojana, kuni praed kala ja soojendad kapsa.
2. Lõika nii punane kui valge kala neljaks portsjontükiks. Maitsesta soolaga. Kuumuta pannil oliiviõli ja või ning prae kalatükid mõlemalt küljelt läbi, kokku umbes 5 minutit.
3. Kuumuta eraldi potis hapukapsas kuumaks.
Aeg serveerida! Jaga hapukapsas taldrikutele ja tõsta sellele kala. Vala kalale kaste. Kaunista murulaugu ja soovi korral ka apelsinikooreribadega.

Naudi!

Piilu, kuidas valmib Mahlane keeks kohupiimatäidisega 👀
Nädalavahetuse retseptiidee 💥

Tee ise pitsat ja kasuta pitsakastmena hummust. Meie tegime pitsa Sriracha hummusega, kuid kõik maitsed sobivad oivaliselt! Peale oma lemmikud lisandid ja naudi! 👌🏼
Pühapäeval tähistame vanavanemate päeva, et tänada neid kõikide teadmiste, elutarkuste, hoole ning armastuse eest 💕 Tähista seda tähtsat päeva koos enda lähedaste ning parimate hõrgutistega 🍰
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.