Röstitud bataat hummuse ja lehtkapsaga
Suussulavalt pehmeks röstitud magusa alatooniga bataat, millel katteks kreemjas maitserikas hummus ja täpina i-l veel krõbedad lehtkapsad.
Kui soovid end kosutada millegi tervisliku ja täiesti taimse ning samal ajal toitva ja maitsvaga, siis see roog on õigemast õigem. Valmistamine on lihtne: sinul tuleb röstida vaid bataadid ja lehtkapsas, hõrgu hummuse on Gourmet Club juba valmis teinud.
- 2 keskmise suurusega bataati
- 100 g lehtkapsalehti (kõva rootsu küljest ära rebitud)
- 2 sl oliiviõli
- 0,5 tl tšillihelbeid
- 1 sl seesamiseemneid
- 1 tops (200 g) Gourmet Club klassikalist hummust
- soola, musta pipart
Pese bataadid ja kuivata köögipaberiga. Torka kahvliga koore sisse mõned augud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni bataadid on täiesti pehmed. Tõsta ahjust, lase veidi jahtuda.
Samal ajal, kui bataadid küpsevad, saad teisel plaadil ette valmistada lehtkapsakrõpsud. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele lehtkapsas. Lisa oliiviõli, tšillihelbed, seesamiseemned ja sool. Soolaga ole ettevaatlik, sest lehtkapsal on loomupäraselt tugev maitse ja neid on kerge üle soolata. Sega käega läbi. Pista plaat ahju ja rösti lehti 8–10 minutit. Ettevaatust, krõpsud ei tohi minna liiga pruuniks! Kui nad on natuke värvi saanud ja katsudes kuivad ning krõbedad, tõsta plaat ahjust ja lase jahtuda.
Poolita bataadid, eemalda koor. Tõsta bataadipoolikutele hummust ja sellele aseta lehtkapsakrõpsud. Jahvata peale musta pipart.