Lõhe mango-karrikastmes
Paarikümne minutiga imemaitsev ja tervislik õhtusöök! Mango ja karri hummus muudab lõhest tehtud lihtsa panniroa nagu võluväel eksootiliseks maitserännakuks.
- 800 g lõhefileed
- 1 sl rapsiõli
- 2 topsi Gourmet Club India mango ja karri hummust
- värsket koriandrit
- 1 sl seesamiseemneid
- soola, musta pipart
- lisandiks 200 g jasmiiniriisi,
- 0,5 tl soola
- 2 dl vett
Lõika kala väiksemateks tükkideks. Kuumuta suuremal pannil õli ja tõsta kala pannile, lihapind allpool. Prae paar minutit, keera ümber. Maitsesta soolaga.
Vala hummused topsidest kaussi, lisa kergeks vedeldamiseks paar supilusikatäit vett ja sega läbi. Vala hummus pannile kala juurde. Küpseta kaane all umbes 10 minutit, kuni lõhe on küps. Valmis roale puista seesamiseemneid, värskelt jahvatatud musta pipart ja värsket koriandrit. Kõrvale paku auravat jasmiiniriisi. Riisi keetmiseks pese riis sõelal. Tõsta koos veega potti (vesi peaks riisi katma 1,5-2 cm ulatuses), lisa sool. Kuumuta keema ja keeda kaane all vaiksel kuumusel 10 minutit. Tõsta pott pliidilt ja lase kaane all veel 5 minutit seista. Sega kahvliga kohevaks.