Kinoasalat köögiviljade ja pestokastmega
Selle tervislikkusest pakatava, kuid samas toeka ja toitva kinoasalati hea maitse saladus peitub just pestos! Justnimelt, pestost saab imehea salatikastme – selles on maitset juba iseenest küllaga!
1 dl kinoat
2 dl vett
100 g brokolit
pool punast sibulat
2 lühikest kurki
väike peotäis mandleid
suur peotäis spinatit
15 musta oliivi
kastmeks 3-4 sl Gourmet Club basiiliku ja mandli pestot
1 sl sidrunimahla
soola, musta pipart
Pese kinoaseemned voolava vee all tihedal sõelal läbi. Kuumuta nad seejärel soolaga maitsestatud veega keema. Keeda madalal kuumusel 10 minutit, selle ajaga peaks vesi olema seemnetesse imendunud ja seemned ise muutunud läbipaistvamaks. Klopi kahvliga kohevamaks ja lase täielikult jahtuda.
Lõika brokoli väiksemateks tükkideks. Viiluta sibul ja tükelda kurgid. Haki mandlid. Tõsta kaussi spinatilehed, oliivid, kõik tükeldatud köögiviljad ja jahtunud kinoa. Lisa ka hakitud mandlid, kastmeks pestot, maitseks sidrunimahla, soola ja musta pipart. Sega kõik õrnalt läbi.