Hapukapsa struudel
Hapukapsastruudel on midagi, mis sobib hästi nii Oktoberfestile kui ka advendiajal pidulauale. Või ka niisama nautimiseks. Eriti siis, kui selle valmistamiseks kasutada Gourmet Clubi ingveri ja apelsiniga hapukapsast. See mõnus maitsekooslus aitab struudli väga nauditavaks teha. Omalt poolt võib sinna hapukapsatäidisesse lisada krõbedaks praetud peekonit koos pannil kergelt karamelliseks küpsenud sibulaga. Nii võib kindel olla, et struudel kaob laualt loetud minutite jooksul, sest see on lihtsalt nii hea! Tänu valmis pärmi-lehttainale on struudli valmistamine eriti lihtne ja võimalusel eelista kindlasti ehtsa võiga pärmi-lehttainast.
Kogus: 8-le
400 g võiga pärmi-lehttainast
500 g Gourmet Club hapukapsast ingveri ja apelsiniga
2 sibulat, hakituna
150 g peekonit
1 muna
2 sl riivsaia
Sulatatud void määrimiseks
Seesamiseemneid
Tükelda peekon ning prae siis pannil keskmisel kuumusel kuni rasv on välja sulanud. Lisa siis sibul ja prae, kuni sibul on kergelt karamellistunud ja peekon hakkab krõbedaks muutuma. Tõsta pannilt.
Rulli lehttainas jahusel pinnal õhemaks.
Sega hapukapsas peekoni, sibula, muna ja riivsaiaga. Tõsta kapsatäidis lahtirullitud taina keskele ja tõsta ääred teineteise peale, et moodustuks piklik “vorstike”. Suru liitekohad otstest kokku ja keera “vorstike” nii ümber, et liitekoht jääb allapoole. Lõika terava noaga ülemisele poolele mõned sälgud, määri pealt sulavõiga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200 kraadi juures ca 25-30 minutit, kuni struudel on pealt kuldne. Jahuta veidi ja lõika siis viiludeks. Juurde sobib pakkuda hapukoort ja/või sinepit.
Naudi!