Grillitud lõhefilee mango-avokaado salsaga ja kookosriisiga
Mõnus toitev taldrikutäis, kus laimihapukale lõhele pakub seltsi Gourmet Club magusa alatoonia mango salsa ja kookosriis. Lõhe võid valmistada ka grillil või pannil.
Neljale
2 purki Gourmet Club mango salsat
1 küps avokaado
Värsket koriandrit
Lõhefilee:
4 lõhefilee portsjontükki (à ca 200 g)
2-3 sl oliiviõli
Laimimahla
Riivitud laimikoort
3 küüslauguküünt, purustatuna
1 tl vedelat mett
Soola ja pipart
Kookosriis:
4 dl kookosvett (või vett)
4 dl basmati riisi
3 dl kookospiima
½ tl soola
Lõhefilee valmistamiseks sega kokku oliiviõli, laimikoor, laimimahl, hakitud küüslauk ja mesi. Lisa sool ja pipar. Tõsta lõhefilee küpsetamisvormi, kata saadud seguga ja jäta külma umbes pooleks tunniks marineerima. Keera siis lõhefilee ümber ja marineeri veel teist samapalju.
Aseta pann eelkuumutatud ahju grillelemendi alla (temperatuurile 220-230) umbes 10-15ks minutiks sõltuvalt filee paksusest, kuni lõhe hakkab äärtest pruunistuma.
Valmista kookosriis. Selleks loputa esmalt riis külma vee all, kuni riisist eralduv vesi jääb selgeks. Kalla peale kookosvesi või vesi ja kookospiim ning sool. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda kaane all niikaua, kuni kogu vedelik on riisi sisse keenud ehk ca 15 minutit. Töötle kahvliga kohevaks ja jäta veel viieks minutiks seisma.
Mango-avokaado salsa jaoks tükelda avokaado ja lisa siis Gourmet Club mangosalsale. Lisa ka veidi laimimahla ja hakitud värsket koriandrit.
Serveeri lõhet koos mango-avokaado salsa ja kookosriisiga.