Värsked lamesaiad hummuse ja vahemerepäraste köögiviljadega
Vürtsikas hummus koos maitserikaste köögiviljade ja soolaka fetaga on ideaalne kooslus, mida või nautida ise kergeks ampsuks või pakkuda kasvõi küllatulnud sõpradele.
Kui sa pole varem ise lamesaiu teinud, siis proovi kindlasti – see on imelihtne ja tulemus viib keele alla.
Lamesaiad:
- 200g nisujahu
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- noaotsaga soola
- 1,5 dl vett
Katteks
- 1 tops Gourmet Club Maroko läätse ja harissa hummust
- värsket rukolat
- 3 röstitud ja marineeritud paprikat, väiksemate tükkidena
- 6-7 päikesekuivatatud tomatit, väiksemate tükkidena
- u 2 dl kivideta musti oliive
- u 100 g feta juustu
- musta pipart
Lamesaiade tegemiseks sega nisujahu maitseainetega. Lisa vesi, samal ajal segades. Sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Jaga see kuueks väiksemaks osaks ja rulli iga osa võimalikult õhukeseks vabakujuliseks ovaaliks. Aja ilma rasvaineta pann (sobib nii malmpann kui mittenakkuva kattega pann) pliidil üsna kuumaks ja küpseta lameleivad ükshaaval mõlemalt küljelt pruunitäpiliseks. Selleks kulub mõlemale küljel umbes 1 minut.
Laota lameleivadele katteks hummust, rukolat, paprikat, päikesekuivatatud tomateid, oliive ja fera. Jahvata peale värsket musta pipart. Keera lameleivad kokku ja naudi hõrku ampsu käte vahelt.