SEEMNE-NÄKILEIVAD HUMMUSEGA
Kogus: suur ahjuplaaditäis
100 g kõrvitsaseemneid
100 g päevalilleseemneid
50 g tšiiaseemneid
40 g koorimata kanepiseemneid
40 g jahvatatud linaseemneid
350 ml kuuma vett
Soovi korral soola
Serveerimiseks meelepärast Gourmet Club hummust
Valmistamine:
Sega kõik näkileiva komponendid kausis kokku ning lase segul 30 minutit pakseneda. Jaota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile maksimaalselt 3-4 mm paksuselt. Küpseta eelkuumunatud ahjus pöördõhu režiimil 150 kraadi juures ca 60 minutit kuni näkileivad on kergelt kuldsed. Lõpupoole hoia leivakestel silm peal, et kõrbema ei läheks, sest ahjud on erinevad. Kui soovid näkileibadest võrdsed ruudud saada, siis lõika poole küpsemise pealt noaga taignasse lõiked. Ahjust võttes tõsta leivakesed kohe jahutusrestile ning lase neil täielikult jahtuda. Jahtununa murra leivakesed vaba käega suupärasteks tükkideks või vastavalt nendesse tehtud lõigete järgi. Serveeri oma lemmiku Gourmet Club hummusega.