Vürtsikad kana pooltiivad vürtsika Mehhiko salsaga
Lihtne ja kiire näputoit, mida võib lauale kanda nii siis, kui sõbrad külla tulevad või ka siis, kui perega reede õhtul pisut pikemalt õhtusöögilaua taha istuda plaanis. Või ka siis, kui suvine aiapidu tulemas. Sel juhul valmista need kanatiivad grillil, nii jäävad need veel eriti mõnusa maitsega: Juurde paku Gourmet Clubi uut värsketest komponentidest kokku segatud vürtsikat salsat.
Neljale kuni kuuele
1 tops Gourmet Clubi vürtsikat Mehhiko salsat
1 kg kana pooltiivaotsi
2 küüslauguküünt, purustatuna
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl cayenne´i pipart
1 sl vedelat mett
1 sl oliiviõli
1 tl soola
Patsuta kana pooltiivad kuivemaks ja tõsta kaussi. Sega omavahel purustatud küüslauk, suitsutatud paprika pulber, cayenne´i pipar, mesi, õli ja sool. Kalla marinaad kanatiibadele ja sega läbi. Jäta paariks tunniks maitsestuma.
Tõsta kanatiivad ahjuplaadile või restile. Jälgi, et kanatiivad oleksid eraldi, mitte üksteise otsas kuhjas. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Keera siis tiivad ümber, alanda kuumust ja küpseta veel teist samapalju või seni, kuni kanatiivad hakkavad mõnusalt kuldseks minema. Serveerides paku dipikastmeks juurde vürtsikat Mehhiko salsat.