Vahemerepärane hummusepirukas

Hummusest pirukatäidis? Jaa, see õnnestub suurepäraselt! Tomatid, oliivid ja feta juust moodustavad hõrgu vahemerepärase koosluse, mis sobib hummusetäidise peale kui valatult. Paku piruka kõrvale veel värsket salatit ja saad igati korraliku lõuna- või õhtueine.

300 g pärmi-lehttainast
Täidis:
2 topsi (kokku 400 g) Gourmet Club klassikalist hummust
2 muna
200 g kirsstomateid
12 musta oliivi
pool punast sibulat
150 g feta juustu
1 sl oliiviõli
värsket basiilikut
riivitud sidrunikoort
soola, musta pipart
vormi määrimiseks võid

Määri 23 cm madala lahtikäiva pirukavormi põhi ja küljed võiga. Lase taignal sulada ja rulli veidi õhemaks. Tõsta taigen vormi, kata ka küljed. Torka lehttaignapõhja sisse kahvliga mõned augud. Eelküpseta 200 kraadi juures 5-7 minutit. Põhi võib ahjus veidi kerkida, see on igati OK, kuna täidis vajutab niikuinii taigna alla tagasi.
Täidiseks sega hummus lahtiklopitud munadega, maitsesta vähekese soola ja musta pipraga. Tõsta täidis eelküpsetatud lehttainapõhjale. Aseta peale poolitatud või terved kirsstomatid, oliivid ja viilutatud punane sibul. Pudista täidisele ka feta juust. Nirista peale oliiviõli. Tõsta pirukas ahju ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni täidis on tahenenud ja köögiviljad veidi värvi saanud.
Lase pirukal enne lahti lõikamist vähemalt tund aega seista. Puista enne söömist maitseks peale veel musta pipart, värskeid basiilikulehti ja veidi riivitud sidrunikoort.

Piilu, kuidas valmib Mahlane keeks kohupiimatäidisega 👀
Nädalavahetuse retseptiidee 💥

Tee ise pitsat ja kasuta pitsakastmena hummust. Meie tegime pitsa Sriracha hummusega, kuid kõik maitsed sobivad oivaliselt! Peale oma lemmikud lisandid ja naudi! 👌🏼
Pühapäeval tähistame vanavanemate päeva, et tänada neid kõikide teadmiste, elutarkuste, hoole ning armastuse eest 💕 Tähista seda tähtsat päeva koos enda lähedaste ning parimate hõrgutistega 🍰
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.