Toekas salat röstitud köögiviljade, kikerherneste ja hummusekastmega
Külma aja salatis kohtuvad soojendavate vürtsidega röstitud köögiviljad ja tummised kikerherned krõmpsuvate salatilehtedega. Salatikaste valmib, üllatus-üllatus, hummusest! Just nii, kui hummus segada särtsaka sinepi ja hapuka sidrunimahlaga, valmib mõnusalt kreemjas ja maitserikas salatikaste. Proovi seda ka teiste salatitega: näiteks rebitud salatilehtedest, riivitud porgandist ja kurgitükkidest salatiga sobib hummusekaste samuti imeliselt.
- 3 porgandit
- 1 suurem paprika
- 1 purk konservkikerherneid (millest kikerherneid 260 g)
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 0,5 tl jahvatatud kurkumit
- 2 sl oliiviõli
- pool pead Rooma või Cosbergi salatit (u 125 g)
- 2 sl hakitud peterselli
- 1 tops (200 g) Gourmet Club klassikalist hummust
- 1 sl teralist sinepit
- 2 sl sidrunimahla
- 1 sl külma vett
- soola, musta pipart
Tükelda porgandid ja paprika. Nõruta kikerherned vedelikust, loputa sõelal ja kuivata kergelt köögipaberi vahel. Laota köögiviljad koos kikerhernestega ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega vürtside, oliiviõli, soola ja pipraga. Rösti 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Lase jahtuda toatemperatuurini.
Kastmeks sega hummus sinepi, sidrunimahla ja veega. Maitsesta soola ja pipraga.
Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja tõsta suuremasse kaussi. Lisa röstitud porgand, paprika ja kikerherned. Puista sekka ka hakitud petersell. Vala salatile kaste ja sega õrnalt läbi.