Suvikõrvitsapasta päikesekuivatatud tomati pestoga
Suvikõrvitsaga rikastatud pastaroog saab päikesekuivatatud tomati pestost sügava umami-maitse. Lisaks intensiivsele maitsestajale astub pesto siin üles ka pastakastme rollis. Rukola lisab pastaroale parasjagu vitamiine ja särtsu. See tervislik ja ülimaitsev eine valmib kõige enam 15 minutiga – kiirgurmee oma parimal moel!
250 g spagette
500 g suvikõrvitsat
sortsuke oliiviõli
2 küüslauguküünt
1 tops (150 g) Gourmet Club päikesekuivatatud tomati ja mandli pestot
suur peotäis rukolalehti
serveerimiseks parmesani juustu
soola ja musta pipart
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees al dente küpsusastmeni. Nõruta.
Sel ajal kui spagetid keevad, tee suvikõrvits spiraalideks. See õnnestub hästi spetsiaalse köögiviljaspiraalitajaga. Kui spiraalitajat pole, lõika suvikõrvitsast pikuti õhukesed laastud ja need omakorda ribadeks.
Kuumuta pannil veidi oliiviõli. Viiluta küüslauguküüned ja kuumuta kergelt õlis läbi. Lisa suvikõrvits ja kuumuta veel poole minuti jagu. Nüüd vala pannile spagetid ja lisa päikesekuivatatud tomati pesto ning rukolalehed. Sega kõik kenasti läbi, maitsesta soola ja musta pipraga. Naudi kohe! Serveerimisel lisa riivitud või laastutatud parmesani.