Röstitud paprika ja baklažaan ahjutomatite ja basiilikupestoga

Ahjus või grillil röstitud köögiviljad aitab maitseküllaseks roaks vormida basiiliku-mandlipesto. Toitu on lihtne valmistada ja maitsenauding on garanteeritud. Soovi korral võid lisada kooslusesse veel mozzarella juustu, fetajuustu või ka taimseid juustuasendajaid.

Kogus: 4-le

2 punast paprikat, seemnetest puhastatuna ja poolitatuna
2 baklažaani, ratasteks lõigatuna
150 g Gourmet Club basiilikupestot
Oliiviõli
Soola ja pipart
Serveerimiseks värsket basiilikut
Ahjutomatid:
500 g kirsstomateid
2 sl oliiviõli
Näpuotsaga tšillihelbeid
Balsamico kreemi
Soola

Alusta paprikate ja tomatite röstimisest. Selleks tõsta poolitatud paprika ja tomatid ahjuplaadile, piserda õli ja soolaga ning rösti 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni paprika on pehme ja hakkab pruunistuma ning ka tomatid on pehmed. Jahuta, soovi korral koori ja lõika paprika väiksemateks tükkideks. Köögivilju võid röstida ka grillil.
Samal ajal kui tomatid ja paprika ahjus küpsevad, prae baklažaani õli sees mõlemalt poolt, kuni see on läbi küpsenud ja kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale. Samamoodi võid baklažaani küpsetada grillil.
Tõsta rösitutud kirsstomatid kaussi, piserda oliiviõli, soola, tšillihelveste ja balsamico kreemiga. Pigista tomatitest pisut mahla välja ja jaota need kausside või taldrikute vahel.
Ehita baklažaani ja paprikatorn. Selleks tõsta taldrikule praetud või röstitud baklažaaniviil, sinna peale tõsta paprika ja laota siis julgelt Gourmet Clubi basiilikupestot. Korda sama veel korra ja tõsta siis baklažaani-paprikatorn eelnevalt taldrikule sätitud tomatite juurde. Nirista veel taldrikutäiele basiilikupestot, soovi korral nirista veel peale oliiviõli ja kaunista värske basiilikuga.

Järgmine kord, kui võileiba teed, kasuta või ja määrdejuustu asemel hummust 🌱 Rohkem vitamiine ja mineraale 🙌🏼
Kuidas sündisid hummuse uued maitsed? 💭

Selleks, et välja selgitada, milliseid maitseid tarbijad eelistavad, viisime läbi mitmeid tarbijauuringuid. Korraldasime maitseteste, mille raames lasime inimestel välja valida nende lemmikud maitsed 😍

Valik langes nelja väga põneva maitse kasuks: oliiv, sidrun-ingver, jalapeno ja röstitud küüslauk! 💥
Kui sa saaksid elu lõpuni ainult ühte kooki süüa, siis mis kook see oleks? 🍰
👏🏼 Selle suve kuumimad hummused on kohal!💥

Veelgi tervislikuma koostisega neli uhiuut maitset! Hummused on valmistatud ilma lisatud suhkruta ja loomulikult naturaalsest oliiviõlist 🤩 

Jalapeno, Röstitud küüslauk, Oliiv, Sidrun-Ingver- midagi igale maitsele! Millist esimesena proovid? ✨
Kas sina tead, mis on sorgo? 🤔

Kui eestlaste jaoks võib see tunduda pisut võõras, siis mujal maailmas on see väga tihedalt kasutatav toiduaine 🙌🏼

Tegemist on kiudainerikka ja gluteenivaba teraviljaga, mis sobib nii salatitesse kui ka muudesse roogadesse. Eriti imeliselt maitseb sorgo koos meie Värske Pestoga 🌱