Röstitud paprika ja baklažaan ahjutomatite ja basiilikupestoga

Ahjus või grillil röstitud köögiviljad aitab maitseküllaseks roaks vormida basiiliku-mandlipesto. Toitu on lihtne valmistada ja maitsenauding on garanteeritud. Soovi korral võid lisada kooslusesse veel mozzarella juustu, fetajuustu või ka taimseid juustuasendajaid.

Kogus: 4-le

2 punast paprikat, seemnetest puhastatuna ja poolitatuna
2 baklažaani, ratasteks lõigatuna
150 g Gourmet Club basiilikupestot
Oliiviõli
Soola ja pipart
Serveerimiseks värsket basiilikut
Ahjutomatid:
500 g kirsstomateid
2 sl oliiviõli
Näpuotsaga tšillihelbeid
Balsamico kreemi
Soola

Alusta paprikate ja tomatite röstimisest. Selleks tõsta poolitatud paprika ja tomatid ahjuplaadile, piserda õli ja soolaga ning rösti 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni paprika on pehme ja hakkab pruunistuma ning ka tomatid on pehmed. Jahuta, soovi korral koori ja lõika paprika väiksemateks tükkideks. Köögivilju võid röstida ka grillil.
Samal ajal kui tomatid ja paprika ahjus küpsevad, prae baklažaani õli sees mõlemalt poolt, kuni see on läbi küpsenud ja kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale. Samamoodi võid baklažaani küpsetada grillil.
Tõsta rösitutud kirsstomatid kaussi, piserda oliiviõli, soola, tšillihelveste ja balsamico kreemiga. Pigista tomatitest pisut mahla välja ja jaota need kausside või taldrikute vahel.
Ehita baklažaani ja paprikatorn. Selleks tõsta taldrikule praetud või röstitud baklažaaniviil, sinna peale tõsta paprika ja laota siis julgelt Gourmet Clubi basiilikupestot. Korda sama veel korra ja tõsta siis baklažaani-paprikatorn eelnevalt taldrikule sätitud tomatite juurde. Nirista veel taldrikutäiele basiilikupestot, soovi korral nirista veel peale oliiviõli ja kaunista värske basiilikuga.

Musta trühvli majonees uues kuues 🖤 Nii hea kaste, mida panna näiteks burgeri ja wrapi vahele või süüa koos friikartulitega 👌🏼#gourmetclub
Meie keeksid saavad väga palju kiitust just sellepärast, et need on nii mahlased! Ploomiaeg on käes, muuda oma sügis veelgi maitsvamaks koos ploomikeeksiga 💜
Isegi kui sa suur küpsisesõber ei ole, siis need küpsised on küll väärt proovimist 🙌🏼 Muide Juustu-ürdi grissiinid sobivad hästi koos hummusega 😋
Viska pilk peale kastmetele, mida leiab Prisma kauplustest 💚
Toekas ja samas värske salat saab mahlasuse ja särtsakuse Värskest Mehhiko salsast 🌶 Proovi näiteks koos nachodega! ✨

Retsepti leiad https://gourmetclub.ee/retsept/tex-mex-oasalat-salsa-kastmega/ 

Aitäh retsepti eest! @ilovermariliis