Röstitud paprika ja baklažaan ahjutomatite ja basiilikupestoga

Ahjus või grillil röstitud köögiviljad aitab maitseküllaseks roaks vormida basiiliku-mandlipesto. Toitu on lihtne valmistada ja maitsenauding on garanteeritud. Soovi korral võid lisada kooslusesse veel mozzarella juustu, fetajuustu või ka taimseid juustuasendajaid.

Kogus: 4-le

2 punast paprikat, seemnetest puhastatuna ja poolitatuna
2 baklažaani, ratasteks lõigatuna
150 g Gourmet Club basiilikupestot
Oliiviõli
Soola ja pipart
Serveerimiseks värsket basiilikut
Ahjutomatid:
500 g kirsstomateid
2 sl oliiviõli
Näpuotsaga tšillihelbeid
Balsamico kreemi
Soola

Alusta paprikate ja tomatite röstimisest. Selleks tõsta poolitatud paprika ja tomatid ahjuplaadile, piserda õli ja soolaga ning rösti 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni paprika on pehme ja hakkab pruunistuma ning ka tomatid on pehmed. Jahuta, soovi korral koori ja lõika paprika väiksemateks tükkideks. Köögivilju võid röstida ka grillil.
Samal ajal kui tomatid ja paprika ahjus küpsevad, prae baklažaani õli sees mõlemalt poolt, kuni see on läbi küpsenud ja kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale. Samamoodi võid baklažaani küpsetada grillil.
Tõsta rösitutud kirsstomatid kaussi, piserda oliiviõli, soola, tšillihelveste ja balsamico kreemiga. Pigista tomatitest pisut mahla välja ja jaota need kausside või taldrikute vahel.
Ehita baklažaani ja paprikatorn. Selleks tõsta taldrikule praetud või röstitud baklažaaniviil, sinna peale tõsta paprika ja laota siis julgelt Gourmet Clubi basiilikupestot. Korda sama veel korra ja tõsta siis baklažaani-paprikatorn eelnevalt taldrikule sätitud tomatite juurde. Nirista veel taldrikutäiele basiilikupestot, soovi korral nirista veel peale oliiviõli ja kaunista värske basiilikuga.

Tähistame oma uuenenud keskkonnasõbralikus pakendis koogisarja ühe magusa loosimänguga 😍

Meie uuest koogisarjast leiad:
1. Rabarberi-mandlikook martsipanikreemiga
2. Rabarberi-maasika Brita kook
3. Limoncello marengikook
4. Ekleerikook pistaatsiakreemi ja vaarikatega
5. Baileys’e šokolaadi-trühvlikook
6. Mustsõstra-kohupiimakook sidrunikreemiga 
 
KOLMEL õnnelikul on võimalus võita endale Gourmet Club stiilne piknikutekk ning vabalt valitud Gourmet Club uuest koogisarjast pärinev kook 🍰 Selle imemaitsva auhinna saamiseks ei ole vaja teha muud, kui:
 
💛 Ole Gourmet Club jälgija
💛 Kommenteeri, millist kooki sooviksid võita ning märgi sõber, kelle kutsuksid endaga piknikule
💛 Lisahääle saamiseks jaga postitust storys
 
Võitjad selguvad 26.05 ning kingitused saab kätte Gourmet Club Arsenali keskuse esindusest!
Kes loosiõnnele lootma jääda ei taha, saab uusi kooke osta kõikidest hästi varustatud kauplustest üle Eesti!