Kreemjas trühvlihõnguline seenekaste ahjubataadiga

200 g (1 tops) Gourmet Club musta trühvli majoneesi
1 sibul
250 g pruune šampinjone
1 sl oliiviõli
100 ml koort (10% või 35%)
sool
musta pipart
värsket tüümiani
4 väiksemat bataati

Haki sibul ja viiluta seened. Kuumuta pannil õli. Lisa esmalt sibul ja prae madalal kuumusel läbipaistvaks, u 5 minutit. Lisa viilutatud seened ja prae segades veel 5 minutit. Vala peale koor ja hauta paar minutit. Lisa pannile musta trühvli majonees ja sega kaste ühtlaselt kreemjaks. Kuumuta läbi, enam keeta ei ole tarvis. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning puista sisse värsket hakitud tüümiani.
Ahjubataadi valmistamiseks pese bataadid ja kuivata köögipaberiga. Torka kahvliga koore sisse mõned augud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures 45-50 minutit, kuni bataadid on täiesti pehmed. Tõsta ahjust, lase hetk jahtuda. Tee peale pikuti sisselõige ja vajuta bataadid lahti. Tõsta bataatidelele seene-trühvlikastet ja sukeldu naudingutesse.