Kihiline soe vürtsikas hummusedipp päikesekuivatatud tomatiga
Türgi päritolu vürtsikas soe hummus on hästi põnev moodus, kuidas hummust serveerida. Siin retseptis on valmistatud täistaimne variant, aga soovi korral võib hummusele lisada ka murendatud fetajuustu või siis võivad lihasõbrad päikesekuivatatud tomati asemel laotada soojale hummusele pannil eelnevalt läbi praetud veisehakkliha. Igaühele oma ja maitses pettuma ei pea!
Kogus: 4-6-le
2 purki Gourmet Club klassikalist hummust
1,5 dl paksemat jogurtit või hapukoort
3 sl piinaseemneid
50 g võid
1 tl tšillihelbeid
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
100-150 g päikesekuivatatud tomateid, hakitud
1 tomat, hakituna
1 punane sibul, hakituna
100 g värsket kurki, hakituna
1 sl balsamico kreemi
Sidrunimahla
Oliiviõli
Soola ja pipart
Värsket koriandrit
Alusta esmalt sellest, et et sega hummus jogurti või hapukoorega. Kalla hummusesegu ahjukindlasse vormi või taldrikule.
Rösti piiniaseemneid keskmisel kuumusel kuni need hakkavad kergelt värvi muutma. Lisa pannile või ja sega läbi. Kui või on sulanud, lisa pannile ka tšillihelbed ja suitsutatud paprika pulber. Sega läbi. Kalla saadud segu ahjuvormi sätitud hummusele. Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde umbes 25 minutiks, kuni hummus on läbi kuumenenud ja vormis pisut tõusnud.
Samal ajal kui hummus ahjus küpseb, valmista kate. Selleks sega omavahel hakitud päikesekuivatatud tomatid, tomat, punane sibul ja kurk. Lisa veidi soola, pipart, oliiviõli ja sidrunimahla. Võid lisada ka veidi balsamico kreemi.
Tõsta hummus ahjust, jahuta umbes 5 minutit ja laota siis köögiviljakate hummusele. Lisa ka hakitud värsket koriandrit. Serveerides võid juurde pakkuda ahjus oliiviõliga krõbedaks küpsetatud õhukese lavaši tšipse.