Pestokana Caprese salat
Maitsev variatsioon kuulsast Caprese salatist, kus valgurikka lisandina astub üles pestos marineeritud kanafilee ja salati kastegi moodustub justnimelt pestost. Kui sa pole varem pestos marineeritud kana proovinud, siis see retsept sobib katsetamiseks ideaalselt: kana saab pestost mõnusa ürdimeki ja kõik maitsed klapivad omavahel täiesti ideaalselt. Suvised päikeseküpsed tomatid, mozzarella, pesto ja hõrk kanafilee moodustavad tõeliselt nauditava kombo.
Kogus: 4-le
500 g kanafileed
1 tops (150 g) Gourmet Club basiiliku ja mandli pestot
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 sl sidrunimahla
1 pall (250 g) mozzarellat
250 g kirsstomateid või muid meelepäraseid tomateid
värsket basiikut
Lõika kanafileed tükkideks. Määri kanatükid poole topsitäie pesto (75 g), soola, musta pipra ja sidrunimahlaga kokku. Lase külmkapis marineeruda vähemalt 3 tundi kuni üleöö. Lükka kanatükid varrastele ja grilli küpseks. Selleks kulub umbes 15 minutit. Pestos marineeritud kana võib praadida ka pannil või küpsetada vardad valmis ahjus.
Viiluta mozzarella ja lõika tomatid pooleks. Kui kasutad suuri tomateid, viiluta need. Laota tomatid, mozzarella ja basiilkulehed vaagnale või taldrikutesse. Tõsta lusikaga peale topsist ülejäänud pesto ja jahvata mõned keerud värsket musta pipart. Serveeri koos pestokanaga. Kana võid jätta varrastele või hoopis neilt maha lükata ja sättida tükid salati sekka.