Vegan kartulisalat punase sibula, selleri ja värske kurgiga


Vegan kartulisalat punase sibula, selleri ja värske kurgiga

Kartulisalat on tõeline klassika, mis võib küll vahel mõneks ajaks unustusse vajuda, kuid seda paremini maitseb ta siis, kui ta jälle taas meenub. Siin kartulisalatis on üllatusesinejaks krõmpsuv ja värskusest pakatav seller, mis annab maheda ja pehme kartuliga ning kreemise majoneesikastmega koos nauditava kontrasti. Lisaks sellerile on salatisse sätitud veel punast sibulat ja värsket kurki. Soovi korral võid salatisse lisada veel oliive, kappareid, seeni, kirsstomateid või muud meelepärast. Kui sul on aga käepärast värsket pestot, siis säti ka seda salatile krooniks. Kokku saab imemaitsva ja täiesti taimse koosluse!

Kogus: 2-le

3-4 keskmise suurusega keedetud kartulit, koorituna ja tükeldatuna

2 lühikest kurki, tükeldatuna

2 vart sellerit, tükeldatuna

1 punane sibul, õhukeste poolratastena

150-200 g Gourmet Club vegan majoneesi

Värskelt hakitud tilli

Soola ja pipart

Veidi valge veini äädikat, sinepit, mädarõigast vm

Soovi korral idusid

Tõsta kaussi tükeldatud kartul, kurk, seller ja punane sibul. Kalla peale majonees ja sega läbi. Maitsesta salat soola ja pipraga. Soovi korral võid lisada kastmele ka veidi valge veini äädikat, sinepit või ka mädarõigast või kõiki neid ehk siis säti maitse enda järgi parajaks. Puista peale värsket hakitud tilli ja soovi korral ka idusid.