Täistaimne kausitäis hummusega röstitud lillkapsa, musta riisi ja avokaadoga


Täistaimne kausitäis hummusega röstitud lillkapsa, musta riisi ja avokaadoga

Täistaimne kausitäis hummusega röstitud lillkapsa, musta riisi ja avokaadoga
kahele

Kausitoidud on tulnud selleks, et jääda. Mõnus ja lihtne on kombineerida maitse- ja värviküllaseid kausitoite nii, et seal kõik väärtuslikud komponendid üksteise kõrval oleksid. See kausitoit on kui teadliku ja tervisliku toitumise musternäide, kus saavad kokku taimsed valgud, erinevad köögiviljad, head rasvad ja parajal hulgal ka kiudaineid. Maitse eest hoolitseb aga Gourmet Clubi vürtsikas India mango-karri hummus, mida kasuta ka lillkapsaste röstimisel.

Kogus: 2-le

  • 1 väiksem või poole suuremat lillkapsast, õisikutena
  • 200 g Gourmet Club India mango-karri hummust
  • 1 tl jahvatatud paprikat (võimalusel kasuta suitsutatud paprikat)
  • Oliiviõli
  • 2 dl musta riisi, keedetuna
  • 200 g edamame ube, sügavkülmutatuna
  • 100 g kirsstomateid, poolitatuna
  • 2 avokaadot, tükeldatuna
  • Marineeritud punast sibulat
  • Lehtkapsast või salatirohelist
  • Serveerimiseks seesamiseemneid
  • Soola
  • Sidrunimahla

Laota lillkapsas ahjuplaadile. Piserda lillkapsast oliiviõliga ja lisa mõni supilusikatäis hummust ning jahvatatud paprikat. Lisa ka veidi soola. Sega käte vahel läbi. Rösti ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit. Jahuta.

Keeda musta riisi soolaga maitsestatud vees 45 minutit. Kurna.

Auruta edamame ube paar minutit ja eralda siis kaunast. Rebi lehtkapsas väiksemaks ja sega siis oliiviõli ja sidrunimahlaga. Tõsta lehtkapsas kaussi. Lisa sinna ka keedetud riis, röstitud lillkapas, edamame oad, avokaado, kirsstomatid ja marineeritud punane sibul. Tõsta kastmeks paar lusikatäit hummust. Puista peale seesamiseemneid ja serveeri kohe.