Suupistesaiad avokaado-majoneesikreemi ja graavilõhega


Suupistesaiad avokaado-majoneesikreemi ja graavilõhega

Suupistesaiad avokaado-majoneesikreemi ja graavilõhega

Kui vahel tuleb jälle peale see tunne, et tahaks midagi head, aga ei ole mahti tundideks kööki sulguda või siis lahutab sind külaliste saabumisest õhukesed mõnikümmend minutid, siis tasub panustada avokaado-majoneesikreemi ja graavilõhega suupistetele. Piinlikult lihtsa vaevaga saad tulemuseks tõeliselt hõrgu suutäie. Eeldused on lihtsad: käepärast peaks olema kreemine parajalt küps avokaado, korralik kreemine majonees nagu näiteks Gourmet Clubi naturaalsetest koostisainetest valminud Dijon sinepiga majonees ja hea värske graavilõhe. Või ka külmsuitsulõhe. Siis polegi vaja muud, kui saiade või leibade krõbedaks röstimise ajal avokaado-majoneesikreem kokku suristada ja siis kõik komponendid kokku sättida. Särtsakust aitavad lisada veel kapparid ja mõnus suupiste ongi valmis.

Suupistesaiad avokaado-majoneesikreemi ja graavilõhega

Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: 4-le

  • 8 õhukest viilu baquette (või palaleiba)
  • 2 keskmise suurusega avokaadot
  • 100 g Gourmet Clubi majoneesi Dijon sinepiga
  • Laimimahla
  • Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
  • 200 g graavilõhet, viilutatuna
  • Kappareid
  • Idusid
  • Oliiviõli

Piserda saiaviilusid oliiviõliga ning rösti siis ahjus kuldseks ja krõbedaks. Võid saiu ka pannil oliiviõlis röstida. Jahuta saiad. Tõsta tükeldatud avokaado koos majoneesiga blenderisse või purustajasse, lisa laimimahla ning soola ja pipart ning töötle siis ühtlaseks kreemiks. Maitsesta lõplikult. Tõsta igale saiale avokaado-majoneesikreemi, sinna peale säti graavilõhe viilud. Viimistle kapparite, idude ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Soovi korral nirista peale veel oliiviõli.