Spagetid trühvlimajoneesi kastmes krõbeda prosciuttopitsiga


Spagetid trühvlimajoneesi kastmes krõbeda prosciuttopitsiga

Spagetid trühvlimajoneesi ja parmesani kastmega on imelihtsa valmistuskäiguga tõeline mugavusroog, mis võib samas oma mõnusa maitsega lausa põlved nõrgaks võtta. Selline taldrikutäis sobib hästi endale pai tegemiseks või siis armsate külaliste võõrutamiseks.

Köögis kulub vaid niipalju aega, kui on vaja spagettide keetmiseks, trühvlimajoneesi avamiseks, juustu riivimiseks ja prosciutto krõbedaks küpsetamiseks. Ehk siis tõenäoliselt vähem kui 10 minutit.

Ja tulemus on…mmmm….seda on raske kirjeldada. Pigem haara kaasa karp trühvlimajoneesi ja proovi järgi.

Kogus: 2-le

Laota prosciuttoviilud kuumale pannile ja küpseta, kuni need on krõbedad. Tõsta pannilt ja rebi väiksemateks tükkideks. Keeda spagette soolaga maitsestatud vees kuni need on al dente ehk hamba all veel pisut vastupanu osutavad. Kurna ja jäta veidi pastakeeduvett alles. Sega majonees mõne lusikatäie pastakeeduveega kreemisemaks ja lisa ka suurem osa parmesani juustu. Kalla kaste kuumadele spagettidele ja sega nii, et spagetid on kastmega kaetud. Vajadusel lisa veel pastakeeduvett, kui spagetid liiga kuivaks tõmbavad. Säti pasta taldrikutele, sinna peale tõsta pitsiline krõbe prosciutto, riivi parmesani juustu ja viimistle soola-pipra ja värske basiilikuga. Serveeri kohe.