Šokolaadi fondant kook ehk soe šokolaadi laava-kook


Šokolaadi fondant kook ehk soe šokolaadi laava-kook

Serveerides seda restoranide menüüst tuttavat hõrgutist koduse õhtusöögi desserdina on mõnus maitseelamus sõpradele garanteeritud.
Et anda sellele pisut šikim ja personaalsem vunk, valmista igale külalisele oma maius.

- valmista koogisegu pakendi juhiste järgi, lisades kanamunad ja toiduõli (soovi korral sulavõi)
- määri créme brulée vormid / ramekinid kergelt rasvainega. (alternatiivina võid kasutada sama suurusega kohvitasse või silikoonvorme)
- vala vormidesse  esmalt u. 45 g koogitaigent
- lisa seejärel keskele mõned tumedad 70%-lised šokolaaditükikesed
- ning lisa ülejäänud osa 45 g taignast
- soovi korral võid katta toidukilega ja asetada külma, et desserdi pakkumise ajal panna need küpsema eelkuumutatud ahju +200 c 8 min (olenevalt ahju intensiivsusest)
- loomulikult võid need vormid ka vajadusel kohe eelkuumutatud ahju küpsema panna
- oluline on, et kook oleks seest kergelt vedeljas
- serveeri näiteks parima vanillijäätisega, mis poest saada, Mõvenpick' i, Itaalia gelato või omavalmistatuga koheselt  

* eelnevat sooja laava-koogi versiooni võib veel varieerida nõnda, et lisate keskele valget šokolaadi ja vungiks meelepäraseid marju!
* prantsusepäraseks maitsekombinatsiooniks võib taignale lisada väheke kvaliteetset apelsini-marmelaadi, riivitud apelsinikoort ning soovi korral Grand Marniere´i tsitruslikööri.
* jõulupühadeks võib katsetada versiooni, kus taignale on lisatud maitsejärgi piparkoogivürtsi.

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus