Šokolaadi fondant ehk laavakook soolaka karamelli täidisega

Mida vaja
Šokolaadi fondant ehk laavakook:
- Gourmet Clubi šokolaadi-fondanti koogisegu
- kanamunad
- toiduõli (soovi korral sulavõi)
Karamelli täidis:
- 150 g peensuhkrut
- 150 ml 35% koort
- 1 tl gurmee helbesoola
Valmistamine:
Karamelli täidis:
1. Aseta paksu põhjaga kastrul koos suhkruga keskmisele kuumusele ja lase ilma segamata karamelliseeruda pähklipruuniks.
2. Lisa vähehaaval kergelt segades koor ja kuumuta aeg-ajalt segades kuni konsistents on kreemjas.
3. Tõsta tulelt ja lisa kergelt segades soolakristallid.
4. Jahuta kuni konsistents on pehme iirise sarnane.
Fondant:
1. Valmista koogisegu pakendi juhiste järgi, lisades kanamunad ja toiduõli (soovi korral sulavõi).
2. Määri créme brulée vormid / ramekinid kergelt rasvainega (alternatiivina võid kasutada sama suurusega kohvitasse või silikoonvorme).
3. Vala vormidesse esmalt u. 45 g koogitaigent.
4. Lisa iga fondandi keskele teelusika täis karamellitäidist.
5. Soovi korral võid katta toidukilega ja asetada külma, et desserdi pakkumise ajal panna need küpsema eelkuumutatud ahju +200° C 8 min (olenevalt ahju intensiivsusest).
6. Loomulikult võid need vormid ka vajadusel kohe eelkuumutatud ahju küpsema panna.
7. Oluline on, et kook oleks seest kergelt vedeljas.
8. Serveeri näiteks parima vanillijäätisega, mis poest saada, Mövenpick’i, Itaalia gelato või omavalmistatuga koheselt.
IDEE: Samuti sobib traditsiooniliselt valmistatud fondant serveerida sooja karamellikastmega.
+ Kommentaare ei ole
Lisa oma arvamus