Röstitud lillkapsas hummuse ja lavašikrõpsudega

Röstitud lillkapsas hummuse ja lavašikrõpsudega
kerge eelroog neljale või toekam eine kahele
Maheda maitsega röstitud lillkapsas maitseb vürtsika hummusega lihtsalt suurepäraselt. Täistaimsele taldrikutäiele lisavad värskust mahlased granaatõunaseemned ja särtsakas punane sibul.
- 1 keskmise suurusega lillkapsas (tavaline või romanesco)
- oliiviõli
- 2 topsi Gourmet Club Maroko läätse ja harissa hummust
- soola, musta pipart
Lavašikrõpsud:
60 g õhukest lavašši, veidi soola, 0,5 tl jahvatatud koriandrit, 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid, 0,5 tl kurkumit, 0,5 tl tšillihelbeid
lisaks granaatõunaseemneid, viilutatud punast sibulat
Tükelda lillkapsas. Sega 3 sl õli, soola ja pipraga. Laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures 25 minutit, kuni kuldpruunikas. Samal ajal saad teha ka lavašikrõpsud.
Lavašikrõpsude tegemiseks lõika lavašš 3-4 cm suurusteks tükkideks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega 2 sl oliiviõli, soola ja vürtsidega. Küpseta 200 kraadi juures 6-7 minutit. Krõpsud muutuvad kiiresti krõbedaks, jälgi, et nad ei kõrbeks.
Serveerimiseks tõsta taldrikutele hummust (kui soovid, soojenda seda enne kergelt), sellele laota röstitud lillkapsatükid. Puista peale veel granaatõunaseemneid ja punase sibula viile. Kõrvale paku lavašikrõpse.