Koduse müslileiva, müslibatoonide ja müsli-küpsiste valmistamine


Koduse müslileiva, müslibatoonide ja müsli-küpsiste valmistamine

KODUSE MÜSLILEIVA VALMISTAMINE:

-250 g leivasegu
-20 g toiduõli
-20 g mett või heledat siirupit
-240 g toatemperatuuril vett

1. Sega kausis kõik komponendid ühtlaseks massiks. Soovi korral võid lisada taignale 50 g hakitud pähkleid
ja 50 g kuivatatud ning leotatud marju.

2. Määri leivavorm kergelt õliga. Pane tainas vormi, piserda üle vähese veega ja lase seista rätiku all 1,5 h. Küpseta +180°C juures 50 min.

MÜSLIBATOONIDE VALMISTAMISE IDEE:

-250 g müslileiva segu
-400 g kondenspiima
-75g kookoshelbeid
-100g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
-125 gr pähkleid
-50 g kuivatatud tükeldatud aprikoose
-Soovi korral sokolaaditükikesi

1. Kuumuta kondenspiim pliidil 40°C, lisa kondenspiimale juurde seemned ja marjad.
2. Sega saadud segu ja müslileivasegu aeglasel kiirusel 2 minutit
3. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, määri saadud tainas 1,5 cm paksuselt plaadile.
4. Küpseta +130° C 60 minutit. Jahuta ja lõika sobiliku suurusega batoonid.

MÜSLI-KÜPSISED:

Leivasegu retseptile lisa juurde kuivatatud puuvilju, pähkleid, šokolaaditükikesi. Tõsta lusikaga pätsid küpsetuspaberile ja küpseta +180° C 30 minutit.

Kerge valmistada, mõnus nautida!

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus