Mandlimakroonid võikreemi ning ganache täidisega


Mandlimakroonid võikreemi ning ganache täidisega

Mida vaja

Makroonid:

Võikreemi täidis:

  • 100 g võid
  • 50 g kondenspiima

Ganache (šokolaadikreem) täidis:

  • 2 osa tumedat šokolaadi
  • 1 osa 35 % koort

 

Valmistamine

Makroonid:

1. Sega mikseriga kausis keskmisel kiirusel 4 min

2. Soovi korral lisa lõppetapis meelepärast toiduvärvi (kasutades vedelvärvi, vähenda sellevõrra vee kogust)

3. Tõsta spaatulaga pritskotti ja pritsi pärgamendiga ahjuplaadile (või silikoon-makroon matile) u 3 cm medaljonid

4. Pritsides väldi lõpus tekkivat kõrgemale tõusvat “tippu” makrooni keskel, soovitavalt on pealispind tasane ja ühtlane

5. Lase seista 30 min

6. Enne ahju panemist puuduta sõrmega pealispinda, kui makroonitaigen ei nakku siis on valmis küpsetamiseks

7. Küpseta pöördtuuleta ahjus 140 kraadi juures 16 min

Võikreem:

1. Vahusta toatemp. või tugevaks vahuks

2. Lisa lõpus kondenspiim ja vahusta ühtlaseks

3. Maitseks võib lisada väheke konjakit/riivitud sidrunikoort

Ganache:

1. Kuumuta koor vesivannis ja lisa segades tükkidena šokolaad kuni ühtlase massini

2. Jahuta segades ja lase seista u. 30 minutit

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus