Kukeseene risotto karulauguga


Kukeseene risotto karulauguga

Risotto saab ainulaadse ürdirohke lisanüansi Saaremaa Karulaugu VÖI lisamisega.

Lisaideena sobib VÖI kasutada kukeseente või puravike praadimiseks pannil, kus lisada jääb vaid väheke soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Järeleproovitud on Karulaugu võiga valmistatud muretaigen, mis quiche valmistamisel lisab selle vajaliku väikese extra, et ahjupirukas võiks uutesse maitsekõrgustesse tõusta.

KUKESEENE RISOTTO KARULAUGUGA (2-le)

MIDA VAJA?

50 g hakitud šalottsibulat
100 g kukeseeni suuremate tükkidena ( väiksemad seened võib jätta terveks)
25 g Karulaugu vöid + 25 g lõpus viimistlemiseks
2 spl extra virgin oliiviõli
200 g arborio risottoriisi
1 dl kuiva valget veini
500 ml seenepuljongit
50g + 50 g värskelt riivitud parmesani ( viimistlemisel ja enne serveerimist lisamiseks)

VALMISTAMINE:

– kuumuta segades paksu põhjaga kastrulis keskmisel kuumusel vöi ja oliivõliga hakitud sibul, seened umbes 2-3 min
– maitsesta vähese soola ja musta pipraga
– lisa riis ja jätka kergelt segades kuumutamist kuni riis on kergelt klaasjas
– lisa valge vein ja seejärel puljongit samal ajal segades sellevõrra, kuni eelnev kogus on peaaegu imendunud
– soovi korral võib siinkohal lisada maitseks pisut riivitud sidrunikoort, samuti julgemad väheke pehmet kitsepiima toorjuustu
– kui riisi küpsus on al dente ja kontsistents kreemjas, võib lõpuviimistluseks lisada teise osa vöist ja pool parmesanist
– lisa maitse järgi vajadusel soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
– serveeri koheselt ja lisa risottole enne serveerimist veel parmesani
– samuti võib kaunistuseks pannil mõned väiksemat sorti seened kiirelt pruunistada serveerimisel riosttole lisada

VEINISOOVITUS: jahutatud Viogniere või mõni muu lemmik Chardonnay, mis toob esile risotto ürdiselt kreemja iseloomu.

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus