Krõbeda mandlikoorikuga üleküpsetatud kabatšokid värske tomati-pesto kastmega (4-le)


Krõbeda mandlikoorikuga üleküpsetatud kabatšokid värske tomati-pesto kastmega (4-le)

Kabatšokid:

  • 400g kabatšokki
  • nisujahu (paneerimiseks)
  • 100g värskelt riivitud parmesani
  • 5 g mandlilaaste

Tomatikaste:

Valmistamine

1. Lõika kabatšokist umbes 3 cm paksused viilud. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

2. Paneeri jahus ja kasta mõlemalt poolt lahtiklopitud kanamunasse.

3. Prae oliiviõliga mõlemalt poolt kuldpruuniks ja lao seejärel kuumakindlasse ahjuvormi.

4. Kata riivitud parmesani ning mandlilaastudega.

5. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 180 kraadi juures koos sisselülitatud ülemise grilliga kuni kuldpruunika tulemuseni.

6. Küpsemise ajal valmista kaste. Lõika tomat väikesteks kuubikuteks, maitsesta soola-pipraga, lisa juurde oliiviõli ning pesto või oma maitse järgi lisakomponente.

7. Võta ahjust üleküpsetatud kabatšokid ja serveeri koos tomatikastmega.

8. Ava külm Pino Grigio (kui pole veel avatud)

Buono appetito!

 

LISAIDEED: haki Itaalia anžoovisefileed, lisa 1 tl hakitud kappareid ja poole sidruni riivitud koor. Loovamad kokkajad võivad kastme oma maitse järgi veel sobivamaks tuunida.

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus