Kreemjas kartuli-karulaugu supp


Kreemjas kartuli-karulaugu supp

MIDA VAJA?
– 2 sl toiduõli
– 100g hakitud mugulsibulat
– 100 g hakitud porru valget osa
– 300 g katrulit kuubikutena
– 1 l köögiviljapuljongit
– 50 g Gourmet Club´i karulaugu vöid
– 1/4 sidruni mahl ning riivitud koor
– 2 vutimuna
– 100g puhastatud suitsuräime või muud suitsetatud kala

VALMISTAMINE:
1. Passeeri kiirelt paksu põhjaga kastrulis õliga sibul, porru ja kartul.
2. Lisa puljong. Keeda keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades kuni kõik komponendid on küpsed.
3. Keeda samal ajal vutimunad (3-4 minutit) ning koori külma jooksva vee all.
4. Püreeri ning lisa väikeste tükkidena karulaugu vöi. Säilitamaks supi kreemjat konsistentsi lisa vajadusel väheke köögiviljapuljongit.
5. Maitsesta sidrunikoore ja -mahlaga. Lisa ka maitse järgi soola ning värskelt jahvatatud musta pipart või pisut suhkrut ja mett.
6. Serveeri supp kuumalt koos pooliku vutimuna, suitsukala-tükkide ning maitserohelisega.

* Dekadentlikumaks tulemuseks võid lisada parma või jamon singi ribasid ja väheke piimavahtu.

VEINISOOVITUS Gourmet Club´i esinduspoest:
Muscadet Serve et Maine sur Lie

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus