Karulaugu baguette ja Sitsiilia kolme tomati salsa


Karulaugu baguette ja Sitsiilia kolme tomati salsa

Karulaugu baguette

Lõika pikka saia/ baguette’i sisse noaga lõiked ja aseta lõigetesse tükike Saaremaa karulaugu vöid.
Krõbedama ja usutavasti ka maitsvama tulemuse saad kui väheke pehmendatud vöiga kergelt sai üle pintseldada.
Samuti võib lisada pinnale väheke gourmet meresoolahelbeid ja värskelt jahvatataud musta pipart ning riivitud parmesani.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures (või grillil fooliumil ülemisel restil) kuldpruuniks ja serveeri näiteks suviselt küpsete tomatite ja basiiliku salsa või siis allpool pakutud Sitsiilia-pärase retsepti järgi valmistatuga.

Karulaugu baguette’i on mõnus lauas endale sobiva suurusega tükk murda.

Sitsiilia kolme tomati salsa:

  • erinevat värvi suviseid tomateid maitse järgi
  • hakitud kappareid,
  • anzoovise fileed
  • pisut chillikauna
  • extra virgine oliivõli
  • riivitud sidrunikoort ja -mahla
  • meelepärast hakitud maitserohelist (rucola, basiilik, lehtpetersell)

– lõika tomatid suuremateks kuubikuteks
– lisa maitseks väheke hakitud kappareid ja võimalusel Itaalia anzoovisefileed( kui kasutad soola-anzoovist siis loputa enne külma veega ja kuivata köögipaberiga)
– eemalda chillikaunalt seemnekoda ja lisa hakitud kaunaosa vastavalt oma temperamendile
– lisa segades sidrunimahl- ja riivitud koor ning oliivõli ning värskelt jahvatatud musta pipart ( soovitame Santa Maria Tellicherry musta pipart veskist)
– värskuse noodiks võib lisada meelepärast hakitud maitserohelist

Salsa sobib ka serveerimiseks kas teie lemmik grillitud kala või köögiviljadega.

IDEE:
– traditsioonilised bruschettad saavad lisavunki, kui näietks ciabatta või baguette’i viilud enne ahjus või grillil röstimist pintseldada üle kergelt pehmendatud Karulaugu võiga

– kerge vaevaga saab pakkuda sarnaselt eelnevaga, valmistades Põhjamaiseid suupisteid, kasutades bruschettaks meie kadakamarjaleiba viilutatuna ning serveerides seda näiteks õrnsoola siiaga.
Mõnusaid maitseavastusi kõigile köögikatsetajatele!

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus