Hummusega vürtsikas köögivilja-seenesupp


Hummusega vürtsikas köögivilja-seenesupp

Hummusega vürtsikas köögivilja-seenesupp
kahele

Hummus ja supp ei saa just liiga sageli ühes lauses kokku, aga tegelikult on hummuse kasutamine nutikas nipp. Sel moel saab vürtsidest pungil hummusega köögiviljasupi leemele nii maitset kui ka mõnusalt kreemist tekstuuri anda. Mango-karri hummus aitab supi lisaks erksalt kollaseks värvida. Nii võidki valmistada maitsva supi vaid loetud minutite jooksul ja maitseainekapi ukse võid seekord avamata jätta. Tasub kindlasti järeleproovimist, võid sel moel uue lemmiku leida.

Kogus: 2-le

  • 1 sibul, hakituna
  • 1 porgant, tükeldatuna
  • 2 kartulit, tükeldatuna
  • 200 g šampinjone, tükeldatuna
  • 200 g herneid
  • 5 dl puljongit
  • 200 g Gourmet Club India mango-karri hummust
  • Tšillihelbeid
  • Võid või õli

Kuumuta potipõhjas veidi võid või õli. Prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut, kuni see muutub klaasjaks. Lisa porgand ja hauta mõni minut. Ära pruunista. Lisa nüüd puljong, kartul ja šampinjonid. Keeda umbes kümme minutit, kuni kartul on pehme. Lisa supile herned ja sega sisse hummus. Lase korraks keema tõusta ja keeda paar minutit. Serveerides lisa tšillihelbeid. Soovi korral võid supile lisada kas kookospiima või siis hoopis paksemat jogurtit või hapukoort.