GLASUURITUD PARDIFILEE ja KIRSI-BALSAMICO KASTE

MIDA VAJA (2-le)
2 jahutatud pardifileed
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
2 tl Gourmet Club'i JÕHVIKA-PORTVEINI JUUSTUMOOSI
VALMISTAMINE
1. Kuivata köögipaberiga pardifileed mõlemalt poolt.
2. Lõika terava noaga naha poolele ruudustiku kujulised sisselõiked.
3. Maitsesta fileed soola ja pipraga ja pruunista- esmalt naha poolelt pannil kiirelt kuldpruuniks.
4. Tõsta fileed naha poolega ülespoole pärgamendiga kaetud ahjuplaadile.
5. Kata filee pind ühtlase kihina PORTVEINI JUUSTUMOOSIGA.
6. Küpseta fileed eelkuumutatud ahjus + 180 'C juures u 8 min, kuni pealispind on kuldpruun. Võta fileed ahjust, lase fooliumi all 2 min seista ja lõika viiludeks.
7. Serveeri soojalt koos kastmega, soovitame pardi küpsusastmeks medium'i.
*LISAIDEE: Jõhvika-portveini juustumoos on suurepärane maitsetäiendus ka erinevatele ahjupasteetidele ja verivorstile.
Kaste:
50 g soolata koorevõid
50 g pruuni suhkrut (demerara või muscavado)
3 spl palsami veiniäädikat
1 dl punast veini
4-5 oksa tüümianit, hakituna
1/2 sidruni riivitud koor
100 g külmutatud kirsse
VALMISTAMINE
1. Sulata või koos suhkruga keskmisel kuumusel paksu põhjaga kastrulis.
2. Lisa segades vähehaaval palsamiäädikas ja seejärel punane vein ning tüümian ja sidrunikoor.
3. Kuumuta 2-3 min tõstes keemistemperatuuri.
4. Lisa külmutatud kirsid (sulatamata) ning lisa segades, kuumuta veel 1-2 min ja serveeri
koheselt.
* Veinisoovitus: Valpolicella
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
+ Kommentaare ei ole
Lisa oma arvamus