Ahjus krõbedaks röstitud kartulilapikud trühvlimajoneesiga


Ahjus krõbedaks röstitud kartulilapikud trühvlimajoneesiga

Ahjus krõbedaks röstitud kartulilapikud trühvlimajoneesiga

Üks meeldejäävamaid maitseelamusi meenub mulle Prantsusmaalt, kus üht trühvlirestorani külastades pidin nentima, et meie oma hea tuttav argine kartul ja gurmeeroogade alla liigitud must trühvel suudavad omavahel tekitada uskumatult mõnusa maitsekoosluse. See oli kindlasti üks vau-kogemusi ja andis tunnistust sellest, et kipume vahel oma rahvusmugulaks saanud kartulit alahindama. Siit tekkiski mõte kombineerida ahjus krõbedaks röstitud lapikuid kartuleid Gourmet Clubi imemaitsva tummise trühvlimajoneesiga. Igati toimiv ja väga maitsev kooslus. Selliseid lapikuid kartuleid sobib pakkuda ka suupistetena kasvõi pidulauale. Kartulite jaoks otsi gurmeekartulite nime all müüdavaid väikeseid mugulaid, mida on mõnus näpuvahelt suhu pista enne seda trühvlimajoneesi dippides.

Ahjuks krõbedaks röstitud kartulilapikud trühvlimajoneesiga

Kogus: 4-le

Valmistamisaeg: 50 minutit

Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni ja tõsta siis kartulid potti. Alanda kuumust ja keeda, kuni kartulid on pehmed. Kurna kartulid ja vajuta kartulid võimalikult kohe lapikuks. Piserda siis kartuleid oliiviõliga nii, et nad oleks mõlemalt poolelt oliiviõliga kaetud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui soovid, võid eelnevalt oliiviõli sisse segada veel teralist sinepit või purustatud küüslauku või ka mõlemaid. Jahuta kartuleid veidi, et nad taheneksid ja tõsta siis 200-220 kraadini kuumutatud ahju. Rösti kartuleid, kuni nad on kuldpruuni kooriku saanud. Võid vahepeal kartuleid pannil ka ümber keerata, et nad ühtlasemalt küpseksid. Kokku peaks selleks kuluma 30-40 minutit. Tõsta ahjust välja, puista peale soolahelbeid ja paku juurde Gourmet Clubi trühvlimajoneesi. Serveeri kuumalt.