Tuuletaskud, profitroolid, ekleerid


Tuuletaskud, profitroolid, ekleerid

MÕNED NÄPUNÄITED
Pritsi kasutades tülli-otsikut või aseta sobiv kogus taigent lusikaga.
Ära unusta piserdada plaadile enne ahjupanekut väheke vett, et tulemus saaks kohevam.

Siit meiepoolsed ideed:

1. PUHAS KLASSIKA – Tuuletaskud kohupiima täidisega

600 g kohupiima (soovitame mitte kasutada pastat vedelama kontsistentsi tõttu)
300 g 35 % koort
200 g suhkrut
maitse järgi vanillisuhkrut, n. Meira või naturaalset vanillsuhkrut

– vahusta suhkur ja koor ning sega ettevaatlikult maitsestatud kohupiimaga
– täida pritskotiga tuuletaskud
– puista üle enne serveerimist tuhksuhkruga

* eelnevat versiooni saab muuta vaheldusrikkamaks lisades kreemile marju, puuvilja tükikesi või näiteks Marianne kommipuru.

2. SOOLASED TÄIDISED

Serveeritakse suupistetena, seega sobivaimaks suuruseks väike profitrool. Lõika pealt kaas, täida, kaunista ning aseta kaas peale tagasi. Võimalused on lõputud, siit mõned ideed katsetamiseks:

-sega kokku nõrutatud tuunikala vees Gourmet Club’i Caesari kastme, hakitud kapparite ja rukolaga
-maitsesta musta pipra ja soola ning riivitud sidrunkoorega
-valmista kitsejuustu-kreem, lisades pehmele kitsejuustule väheke vahustatud 35% koort
-maitsesta hakitud tüümiani ja musta piparaga ning kaunista
-lisada võib näiteks väikese maasika sektori ja vähe balsamico siirupt või Gourmet Club’i tomatimarmelaadi

“Vana hea”
-sega kokku edam-tüüpi juustu ja singi väikesed kuubikud hakitud ja nõrutatud marineeritud kurgi- ja ananassikuubikutega
-maitsesta majoneesi ja vähese sinepiga

-lisa valmis pardimaksa pasteedile väheke soovi korral maitseks konjakit ning vahukoort
-täida profitroolid ja lisa kiirelt siirupis karamelliseeritud õunakuubikuid
-lisa kaunistuseks gurmee helbe-soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

3. EKLEER
Ekleeri täidiseks kasutatakse klassikaliselt võikreemi. Samas võib soovi korral segada 1:1-le ka keedukreemiga.

Võikreem 0,5 kg:
250 g võid
100 g suhkruga kondenspiima
150 g tuhksuhkrut
vanilliekstrakti
konjakit

-pehmenda või ning vahusta, lisa sõelutud tuhksuhkur ja kondenspiimaga segatud vanill ja konjak
-kontrolli, et vahustatud või ja kondenspiima temperatuur oleksid samad, sest siis seguneb või hästi ja kreem tuleb kvaliteetsem. Kui temperatuurid on erinevad, eraldub vedelik võist ja kreem on rabe ning kaotab elastsuse. Selle vea parandamiseks lisa veidi pehmendatud võid, soojenda pisut kogu kreemi ja vahusta uuesti
-ekleeri glasuurimiseks sulata 100 g 70% shokolaad koos 30 g koorevõiga vesivannis.

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus