Sinepiga marineeritud soolalõhe ja kurgi tzaziki salat


Sinepiga marineeritud soolalõhe ja kurgi tzaziki salat

MIDA VAJA

Lõhe

200 g lõhefileed
1⁄2 sidruni koort ja värskelt pressitud sidrunimahl
värskelt jahvatatud pipar
1 tl meresoola
1⁄2 tl demerara suhkrut
1 spl Gourmet Club VIIGIMARJA-KONJAKI SINEPIT
kõrvale Gourmet Club ROSINA-PÄHKLI LEIBA

Valmistamine:

1. Kuivata lõhefilee köögipaberiga

2. Maitsesta sidruimahla ja sidrunikoorega

3. Lisa maitseks musta pipart, soola ja suhkrut

4. Kata lõhe ühtlase sinepi kihiga

5. Mähi toidukilesse ja marineeri külmas 1 ööpäev

6. Enne serveerimist lõika fileest õhukesed viilud

MIDA VAJA

Salat:

300 g värsket kurki
100 g kreeka jogurtit
1 küüslaugu küüs
1 spl extra virgin oliiviõli
sidrunimahla
erinevaid hakitud maitserohelisi: tilli, murulauku, rukolat

Valmistamine:

1. Tõmba pestud kurkidest koorijaga pikuti õhukesed viilud

2. Aseta kurgid sõelale nõrguma, lisa väheke soola, sega läbi ja lase liigsel veel välja nõrguda välja umbes pool tundi

3. Maitsesta kreeka jogurt kõikide muude komponentidega

4. Ühenda maitsestatud jogurt ja kurgid

* Serveeri salat ja lõhe koos Gourmet Club’i ROSINA-PÄHKLI LEIVAGA

* Veinisoovitus: jahutaud Verdicchio

+ Kommentaare ei ole

Lisa oma arvamus